Šalát z čínskej kapusty
1 menšia čínska kapusta
1 konzerva červenej fazule v slanom náleve
1 cibuľa
1 paradajka
1 mozzarella (100 g) + rovnaké množstvo zvyšného ovčieho syra z chladničky (alebo akýkoľvek syr :D)
2 biele jogurty (cca 250 g spolu)
1 lyžica tatárskej omáčky
2-3 hrste cestovín
1/2 - 1 konzerva čiernych olív
soľ, mleté čierne korenie, korenie na tzatziky (jasné že nemusí byť)
1. Cestoviny si uvaríme podľa návodu na obale, scedíme, prepláchneme studenou vodou.
2. Čínsku kapustu a paradajku pokrájame, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, fazuľu a olivy bez nálevu, uvarené cestoviny a syry nakrájané na menšie kocky.
3. Jogurty zmiešame s tatárskou omáčkou, soľou a koreninami, nalejeme na ostatné suroviny a poriadne, no zľahka, všetko spolu premiešame.
Jedla by som ho len tak, bez pečiva, no bryndzová pomazánka sa na mňa z chladničky stále usmievala a nemohla som riskovať, že sa bude aj na niekoho iného. Rožok som rozkrojila na polovicu, obe potrela hrubou vrstvou pomazánky a zajedala šalát.
Done! A posledný júlový deň tohto roka je tu tiež!
mnam, výborný salátik :)
ReplyDeleteJej Silvika, tak na tomto salatiku by som si veru pochutnala aj ja . A ten rozok s bryndzovou pomazankou. Proste mnaaaaaaam
ReplyDeleteJe to take prijemne letne odlahcenie :)
ReplyDelete