Wednesday, July 27, 2011

Zdravé ovsené vločky

Akosi začínam závisláčiť. Ďalšia varianta na raňajky, ktoré si v žiadnom prípade neviem predstaviť inak, než nasladko. Chlieb, omeleta, či praženica? Bez srandy, radšej si dám koláče, kus torty, alebo zákusok. V tom častejšom (a aj lepšom) prípade to je musli, jogurt, ovocie, či ovsené vločky. Počas školského roka sú rána veľmi uponáhľané, no v čase prázdnin si nájdem dostatok času na ranné, 15- minutové varenie.





Ďalšiu variantu na rýchlu prípravu raňajok som našla na blogu Anja´s Food 4 Thought. Tento recept je jednoduchý, bez umelého pridania cukru, avšak veľmi chutný. Raňajky presne také, ako v tomto čase (m)učenia sa potrebujem.

     TRADITIONAL OAT PORRIDGE 
www.anjasfood4thought.com

1 porcia

1/4 pohára ovsených vločiek
1/4 pohára mlieka
1/4 pohára vody

1 stredne veľký ošupaný banán

nasekané orechy


1. Ovsené vločky, mlieko a vodu privedieme k varu, na začiatku nemusíme miešať veľmi často (ja som len občas potriasla panvicou). 

2. Plameň trochu stlmíme a vločky varíme asi ďalšie 3 minúty (alebo do požadovanej konzistencie). Odstavíme z plameňa.

3.Banán popučíme (odporúčala by som nepopučiť na úplnú kašu, mne to viac chutí s väčšími kúsočkami banánu), vmiešame do vločiek.

4. Naservírujeme do misky a posypeme posekanými orechmi.
 

"On a traffic light green means go and yellow means yield, but on a banana it's just the opposite. Green means hold on, yellow means go ahead, and red means where the hell did you get that banana at ... " 
- Mitch Hedberg

2 comments:

  1. teraz cez leto na takychto ranajkach tiez ficim..vacsinou popucim banan a ine cerstve ovocie -postruham, ci pokrajam na kocky, zasypem vlockami (ovsene,pohankove, psenicne..) a pridam biely jogurt...moze byt stipka skorice..lubim :)

    ReplyDelete
  2. mnam! aj ja taketo veci velmi lubim, mozem aj kazdy den :)

    ReplyDelete